Skip to content
back
back
back
back
back

Fidia Farmaceutici intră pe piața poloneză

Corporate
10/02/2023

Fidia Farmaceutici a intrat pe piața farmaceutică poloneză prin achiziționarea afacerii poloneze a filialei poloneze Unipharm din SUA. Acesta este un alt pas în consolidarea poziției companiei pe piața europeană. 

Fidia Farmaceutici anunță intrarea pe piața poloneză și înființarea filialei sale poloneze, Fidia Pharma Polska.
De mai bine de 75 de ani, Fidia și-a extins succesiv prezența prin construirea unei rețele de filiale și prin colaborarea cu parteneri comerciali și distribuitori din sectorul farmaceutic și biomedical. În prezent, operează pe mai mult de 100 de piețe din întreaga lume, având în portofoliu o gamă largă de produse care se bazează în principal pe acid hialuronic natural și deține peste 1100 de brevete care implică acidul hialuronic cu diferite greutăți moleculare, procese industriale, formulări farmaceutice, compoziții și aplicații.
Recent, Fidia și-a înființat filiala poloneză Fidia Pharma Polska și a achiziționat câteva produse pentru îngrijirea ochilor și un supliment nutritiv pe bază de vitamina D, împreună cu o filială a filialei poloneze a Unipharm, companie farmaceutică privată cu sediul în SUA, specializată în dezvoltarea și comercializarea de medicamente fără prescripție medicală (OTC) și produse nutritive.  

De fapt, Fidia este recunoscută ca liderul italian în domeniul oftalmologiei, iar portofoliul său în această arie terapeutică include produse pentru tratamentul bolilor oculare, cum ar fi ochiul uscat, astenopia acomodativă, infecțiile și inflamațiile oculare, edemul cornean, patologiile vitreous pathologies, degenerescența maculară, retinopatia diabetică, glaucomul și keratoconusul. 

Intrarea pe piața poloneză este un alt pas important în consolidarea poziției noastre pe piața europeană, spune Carlo Pizzocaro, CEO al Fidia Farmaceutici. – Suntem încântați să investim într-o țară cu un potențial atât de mare, cu o rată de dezvoltare ridicată și o economie în creștere constantă. Suntem convinși că prezența noastră în Polonia va contribui la îmbunătățirea accesului profesioniștilor din domeniul sănătății și al pacienților polonezi la terapii de tratament inovatoare și sperăm să facem acest lucru și prin oferirea în curând a altor soluții terapeutice. –  

Fidia Farmaceutici este implicată în mod constant în cercetarea și dezvoltarea de noi opțiuni terapeutice pentru a oferi soluții de sănătate din ce în ce mai inovatoare. Printre studiile în curs de dezvoltare care merită menționate se numără un medicament de ultimă generație pentru tratamentul pacienților cu carcinom in situ (CIS) al vezicii urinare și pentru tratamentul mezoteliomului malign pentru care Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a acordat statutul de medicament orfan (Orphan Drug Designation). Un studiu de fază 3 la nivel mondial este în curs de desfășurare în centre de excelență, inclusiv în locații poloneze selectate. 

Fidia dezvoltă, de asemenea, un tratament pe bază de colagenază nouă de la Vibrio alginolyticus, care a primit, de asemenea, desemnarea de medicament orfan de către FDA din SUA, pentru tratamentul contracturii Dupuytren, și studiază aplicațiile sale și pentru alte boli fibroproliferative, cum ar fi boala Peyronie. 

 

tag